BBQ Tips

  • Neem de tijd. Bij gebruik van een kolen barbecue laat de kolen eerst grijs worden voordat je het vlees op het bbq rooster legt. Duurt meestal ongeveer een 30 minuten. Met gebruik van een starter kan het sneller.
  • Laat het vlees lekker op het rooster liggen tot het aan een zijde lekker bruin is. Teveel draaien is niet goed.
  • Smeer het rooster in met olie zodat het vlees niet direct vast brand op het rooster. Gemarineerd vlees kan je eerst even deppen zodat je de overtollige marinade verwijdert.
  • Maak verschillende vuur zones in je barbecue. Een heet gedeelte en een minder heet geeelte. Hiermee voorkom je dat je vlees aanbrandt.
  • Gebruik een tang om het vlees te draaien. Met een vork verdwijnen de vleessappen.
  • Maak gebruik van de aanmaak houtkrullen uit ons assortiment.  Hierdoor kan je vlees bereiden zonder chemische geuren en smaak van aanmaakblokjes.
  • Gooi geen olie op het vuur.
  • Zet rauw vlees niet in de zon maar houd het zo lang mogelijk in de koelkast.
  • Maak het rooster schoon als het nog heet is.