Carpaccio Bonbons

Voorgerecht

Carpaccio bonbons gevuld met truffel mayonaise

Ingrediënten:
  • Plakjes Carpaccio 8 per persoon
  • Truffelmayonaise :
  • ¼ liter olijfolie
  • ¼ l arachideolie
  • 1 volledig ei
  • 10 gram scherpe mosterd
  • ½ eetlepel appel-cider azijn
  • 50 gram truffel tapenade peper en zout
  • Pijnboompitjes geroosterd 50 gram
  • Verse basilicum 1 blaadje per bonbon
Bereiding:

Gebruik een volledig ei met mosterd en azijn in een kom Voeg peper en zout toe Giet een deel van de olie erbij en mix Giet dan langzaam de rest van de olie erbij en blijf mixen Neem een deel van de mayonaise apart en roer de truffeltapenade er door. Natuurlijk kan het ook met truffel olie of verse truffel. Voeg daarna het restant van de mayonaise naar smaak toe.

Ingrediënten Truffelmayonaise : ¼ liter olijfolie ¼ l arachideolie 1 volledig ei 10 gram scherpe mosterd ½ eetlepel appel-cider azijn 50 gram truffel tapenade peper & zout Bereidingswijze truffelmayonaise : Er is ook natuurlijkkant en klare truffel mayonaise te koop.

Smeer de binnen zijde van de carpaccio in met de mayonaise en vouw de 2 plakjes tot een bonbon. Garneer het met geraspte Parmezaanse kaas en verse basilicumblaadjes en geroosterde pijnboompitjes.

Tip:

Gebruik in plaats van de mayonaise pesto.