Meest gestelde vragen

Bezorgen jullie ook de BBQ-pakketten? 

Voor de bestellingen boven de € 200,00 kunt u contact opnemen om de bezorging te bespreken.

Na een proefperiode zullen wij bekijken of er behoefte is aan het bezorgen van de bestellingen. Dan gaan de onderstaande voorwaarden gelden. Op dit moment is het dus nog niet mogelijk!

Je kunt je bestelling thuis laten bezorgen of op een andere locatie. Wij leveren echter uitsluitend postcode gebieden van de dorpen Krommenie, Assendelft, Wormerveer en Wormer.

Bezorgkosten Krommenie           1561,1562                                                  € 7,50

Bezorgkosten Assendelft 1566  1567, Wormerveer 1520 1521,

Wormer 1531,Westzaan 1551                                                                        € 12,50

Bezorgkosten andere dorpen in Zaanstad in overleg                                                        

Bezorgkosten bestellingen boven de € 200,00 gratis en in overleg.

Voor andere plaatsen gelden andere bezorgtarieven of is niet mogelijk.

Indien er niemand aanwezig is bij het bezorgen, is Slagerij Sijt Buis gemachtigd de bestelling mee retour te nemen. De bestelling kan dan in de winkel worden opgehaald zonder terugaaf van de bezorgkosten.

Hoe laat kan ik mijn bestelling ophalen?

Als u voor 9:00 besteld kunt u de bestelling dezelfde werkdag vanaf 12:00 ophalen. Bestellingen na 9:00 voor dezelfde dag kunnen telefonisch worden bevestigd.

Hoeveel vlees heb ik per persoon nodig?

Een gemiddeld persoon eet tijdens een BBQ 400 gram vlees. Dit zijn 4 of 5 soorten vlees. Mannen eten gemiddeld 600 gram en vrouwen 400 gram vlees.

Houdt bij bestellen ook rekening met de hoeveelheid slades en brood.

Hoe weet ik dat het vlees gaar is?

Een makkeijke manier om te rundvlees gaar te krijgen is het volgende: Braadt het vlees aan beide kanten goed aan. En laat het vlees daarna 2 a 3 minuten rusten onder een stuk aluminium folie.

Belangrijk bij het bereiden van varkensvlees of kip is dat je het vlees niet op het warmste deel van de BBQ legt. Hierdoor kan het vlees langzaam garen en wordt het ook aan de binnenzijde gaar. Ter controle kunt u een klein sneedje maken in het vlees om te controleren of het al mooi wit is.  Bij het laten garen van saté of vleesspies moet je het vlees pas draaien als het niet meer aan de BBQ kleeft.

Hoeveel salades heb je nodig per persoon?

Gemiddeld heb je 150-200 gram salades per persoon.

Hoe voorkom je vlammen in de BBQ?

Vlees met meer vetten kan je eventueel in een braadbak of folie bakken. Beter is het doven van de vlammen met  de nevel van een plantenspuit.

Moet ik kolen of briketten gebruiken?

Bij een BBQ zonder deksel gebruik je vaker houtskool. Houtskool heeft een snelle ontbranding en temperaturen kunnen oplopen tot 700 graden na ruim een uur branden. Omdat een BBQ zonder deksel de warmte minder goed vast kan houden, is houtskool hier ideaal voor.

Briketten gebruik je bij BBQ’s met een dichte kap. Briketten houden langer hun temperatuur vast, echter briketten worden ”slechts” 600 graden. Ons advies is dan ook om altijd te kiezen voor een mix tussen houtskool en briketten. Start op de bodem van de BBQ met een laagje houtskool en bedek deze met briketten. Een mix van houtskool en briketten blijft ongeveer 150 minuten branden.

Hoe lang is het vlees houdbaar?

Wij werken met verse producten hierdoor is het vlees over het algemeen 3 dagen houdbaar mits gekoeld bewaard.  Natuurlijk zijn er altijd uitzonderingen op deze regel. Verse sneden rosbief is 1 a 2 dagen houdbaar dus vraag bij twijfel uw slager naar de houdbaarheid.

Hoe kan ik mijn bestelling betalen?

Wij maken gebruik van de betaaldienst Mollie. Deze betaaldienst geeft u de mogelijkheid om per ideal, paypal, creditcard en giftcard/ kadobon te betalen.

Kan ik nog meer dan een BBQ huren?

Op dit moment verhuren wij alleen de gas BBQ  en de houtskool BBQ.