Proeven van de Zaanstreek

Proeven van de Zaanstreek

Ben je al eens bij BekaVlees in Westzaan en Slagerij Sijt Buis in Krommenie gaan kijken!
 
Jongwijs’ reporter Daan gaat in onderstaande filmpje weer op jacht naar mooie makers in de Zaanstreek. Dit keer neemt hij een kijkje in de keuken bij ambachtelijke Slagerij Sijt Buis in Krommenie en vervolgens waar hij z’n vlees vandaan haalt: Bekavlees in Westzaan.
 
Als Jongwijs zijn we er trots op dat we mogen optrekken met heel veel geweldige makers, allemaal op fietsafstand. Het is soms zo gemakkelijk om te vergeten wat voor geweldige mensen zo vlakbij keihard werken om wat moois te doen.  Tekst: Simon Douw

Bekijk meer

Kogelbiefstuk bereiden met slager Sijt Buis te Krommenie

Kogelbiefstuk bakken

Kogelbiefstuk bakken Haal 20 min voordat u de biefstuk gaat bakken uit de koelkast en verwarm de roomboter in de braadpan (niet een te grote

Lees verder »