Reerug kerst recept

Kerstrecept reerug

4 pers.

Ingrediënten:

 

  • 1 reerug, 3 el roomboter
  • 2 tl zout
  • 1 tl grof gemalen zwarte pepel
  • 1 teen knofl ook geplet
  • 2 takjes rozemarijn
  • 2 takjes tijm
  • 5 laurierbladeren
  • 8 jenever-bessen
  • 3 stengels bleekselderij grof gesneden
  • 3 kruidnagelen
  • 2 el spekblokjes
  • 1 wortel geschild en in plakken gesneden
  • 1 ui gesnipperd.

Benodigdheden:

 

  • 1 snijplank
  • 1 schaal
  • 1 braadslede
  • 1 vleestang
  • oven op 180°C voorverwarmd

Bereiding:

Leg de ui, spek, wortel en bleek-selderij in de braadslede. Peper en zout de reerug en leg deze in de braadslede . Smelt de boter in de pan met de knofl ook, rozemarijn, laurierbladeren, jeneverbessen, kruidnagelen en tijm en giet over de reerug in de braadslede. Plaats 30 minuten in de hete oven, bedruip regelmatig met het braadvocht. Haal de reerug uit de oven en laat 10 minuten rusten. Leg de reerug op een mooie schaal en giet er de braadjus met garnituur over. Serveren met haricots verts en gebakken krieltjes.

Dit recept kan ook prima met hertenrug. Serveer het met Elzasser zuurkool.