Runderrollade met kruidensaus

Runderrollade met kruidensaus en gebakken aardappelen en haricots verts

Ingrediënten:
  • 1½ kg zacht rundvlees, opgebonden tot rollade
  • 3 takjes rozemarijn, fijngehakt
  • 2-3 salieblaadjes, fijngehakt
  • 1 takje verse tijm, fijngehakt
  • 6 takjes platte peterselie, fijngehakt
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 500 ml fruitige olijfolie
  • 200 gr ontbijtspek
  • 400 gr haricots verts
  • Aardappelen Nicola of Ditta
  •  
Bereiden:

Haal het vlees 30 minuten voordat je het in de oven zet uit de koelkast. Verwarm de oven 10 minuten voor op gasstand 6-7 / 160 °C.Meng de fijngehakte kruiden in een kom met de knoflook, de olijfolie, zout en peper. Zet deze marinade op kamertemperatuur apart.Bestrooi de rollade rondom met zout en peper en braad hem kort rondom in een braadpan.  Zet hem daarna in een ovenschaal 30 minuten in de oven.Haal de rollade uit de oven en giet de marinade erover. Dek het vlees af met aluminiumfolie en laat 10 minuten rusten.

Bijgerechten:
  • Haricots verts
  • Gebakken aardappelen Nicola of Ditta met of zonder schil. 

Kook het water en voeg zout toe en kook de haricots verts 5 minuten. Spoel ze af met koud water. rol ze daarna in het ontbijtspek en bak ze op zachtvuur.

Om de aardappelen iet sneller gaar te krijgen kan je ze van te voren garen. Schil dan de aardappelen en brengen ze aan de kook in een pan. Op het moment dat het water kookt spoel ze dan af met koud water. Daarna bakken in de koekenpan met boter en als je win nog even na garen in de oven.