6 tips voor de BBQ!

Voor dat je begint met barbecueën moet je altijd zorgen dat je deze checklist af hebt gerond.

  • Plaats de barbecue op een stevige ondergrond.
  • Zorg voor een plek uit de wind.
  • Zorg ervoor dat je geen loshangende of wijde kleding aan hebt.
  • Spuit nooit aanmaakvloeistof op kolen die al aan het gloeien zijn.
  • Zorg er voor dat er geen spelende kinderen of huisdieren in de buurt zijn.
  • Plaats bij een gas barbecue nooit de gasfles onder de barbecue maar er naast.
  • Wanneer het barbecueën is afgelopen, zorg er dan voor dat je de gasfles nogmaals controleert.
  • Houdt een bak/fles water bij de hand om het vuur te doven.

1. Houd vlees en vis binnen op een warme dag

Is het een warme dag? Leg het vlees en de vis dan niet buiten, maar binnen op kamertemperatuur. Zo voorkom je dat het vlees bederft.


2. Makkelijk je BBQ aansteken

Met de ECHT® briketten wordt het makkelijk om jouw BBQ aan te zetten. het wordt gemaakt van hoogwaardige houtskool van écht hout uit FSC gecertificeerde bossen en geperst met een natuurlijk bindmiddel. Hierdoor krijg je een hoog gehalte aan zuivere koolstof waardoor jouw barbecue langer op constante temperatuur kan branden. hierdoor kan jij je vlees beter grillen!

 Nu is jouw vraag natuurlijk hoe zet ik deze briketten goed aan? Met ECHT® aanmaak houtwol, gemaakt van écht hout uit FSC gecertificeerde bossen met een natuurlijke plantaardige was. Is het erg makkelijk deze aanmaak houtkrullen branden langer dan andere aanmaakblokjes en stinken niet!
3.Gebruik zones voor je kolen bij een barbecue

De grootste fout die je kunt maken bij een barbecue is je kolen gelijk te verdelen over de grill. Mooi gedacht, maar waar laat je een stukje vlees dat nog niet gaar is, maar te snel verkleurt? Door met warmere en koudere zones te werken, kun je vlees dat nog even moet op een koelere plek leggen. Dan heb je geen last meer van vlees dat te snel gaard en zwart wordt. Dit doe je doormiddel van alle briketten aan een kant van de barbecue te leggen hierdoor vormt er onder die kant een hete zone en aan de andere kant een koelere zone.

4. Geef je vlees een biercoating bij een barbecue

Open een flesje bier, doe je duim op de opening en schud rustig. Laat steeds een stroompje bier op het vlees komen. Dit zorgt voor extra smaak en het vlees droogt niet uit.

5. Snijd het vlees niet direct nadat je het van de barbecue hebt gehaald

Een tip voor rundvlees en lamsvlees. Beter is het om het vlees tien minuten te laten liggen in aluminiumolie. Dan stroomt er bij het snijden van het vlees veel minder vocht uit.


6. Hou je grill schoon bij een barbecue

Maak het rooster voor en na de barbecue schoon met een borstel van staaldraad. Heb je die toevallig niet voor de hand dan kun je een bol aluminiumfolie gebruiken voor hetzelfde effect.