Kerst Recept Lamsrack
(voor vier personen)
Ingrediënten:
- 800 gr. Lamsrack
- 1 teentje knoflook
- 2 takjes rozemarijn
- 2 takjes tijm
- 1 el honing
- 2 el olijfolie
- zout & peper.
Bereiding:
Oven voorverwarmen op 180°C.
Pers de knoflook, verwijder de blaadjes van de rozemarijn en tijm en snijd deze klein. Vermeng de knoflook, tijm, rozemarijn en honing in een kom en roer dit goed door en voeg op smaak met zout en peper toe.
Bereiding: bestrijk het lamsrack met het kruidenmengsel en plaats deze in een braadslede in het midden van de oven. Braad het lamsrack gedurende 10 minuten op 180°C, breng daarna de temperatuur terug naar 140°C en braad nogmaals 10 minuten. Haal daarna het lamsrack uit de oven en laat het rusten onder aluminiumfolie.
Opdienen: verdeel het lamsrack in vieren en serveren met haricots verts en gebakken krieltjes of knolselderij met spinazie.
Serveertip: Besprenkel het lamsvlees met een pompoenpitolie, kappertjes, olijven en aceto balsamico.