Beef wellington

Beef wellington

Porties 6,

Ingrediënten:

 

  • Deeg: 250 gram fijn tarwebloem
  • 100 gram margarine
  • 5 gram gist (gedroogd)
  • 5 gram zout
  • 5 gram (basterd)suiker
  • 100 ml meel
  • 1 ei

Vulling:

  • 700 gram zij lende biefstuk
  • Arachideolie
  • 10 gram boter
  • 250 gram kastanje champignons
  • 1 ui
  • 160 gram parmaham
  • 20 gram bieslook
  • 10 gram peterselie

Bereiding:

Maak van de ingrediënten een gistdeeg. Laat het deeg minimaal 1 uur rusten in een kom, die je iets hebt bestoven met bloem, met een vochtige doek erboven. Verwarm de oven op 200 graden en smeer de zijlende biefstuk in met een beetje arachideolie. Schroei de ossenhaas in 5 minuten dicht.

Snijd ondertussen de champignons en ui zeer fijn. Rol het deeg uit en maak het twee keer zo groot als je zij lende biefstuk. Leg de parmaham op het deeg.

Verdeel de champignon en ui over de parmaham en leg hier de ossenhaas op. Rol het deeg om de ossenhaas.

Versier het deegpakket eventueel met wat restant deeg en bestrijk het geheel met een losgeklopt ei. Leg op je grillpan Bak de Beef Wellington 35 minuten op 160 graden of totdat de kern 50 graden is. Laat de Beef Wellington minimaal 15 minuten rusten voor je hem serveert.