Courgette rolletjes met ham of kip

Ingrediënten
  • 1 hele courgette, in plakken van ongeveer 4 mm (± 300 gram)
  • 3 plakken beenham
  • 1 tomaat
  • 3 grote eetlepels ricotta of roomkaas (± 50 gram)
  • paar blaadjes basilicum
  • of gebraden kipfilet in plakken
Bereiding

De courgette in de lengte in repen snijden. Laat de plakken courgette 20 minuten zweten door ze met peper en zout te bestrooien. Na de 20 minuten dep je ze droog. Grill de courgette daarna in een pan tot er mooie bruine streepjes ontstaan (of een beetje kleur). Haal ze uit de pan en laat ze even op een vel keukenpapier goed drogen of dep ze weer droog.

Meng de ricotta of kaas met wat verse peper en smeer het op de courgette. Snij de tomaat in dunne schijfjes, haal de overtollige pitjes en het nat eventueel weg en leg het samen met de hamreepjes bovenop de ricotta. Maak het af met een blaadje basilicum en leg deze op het begin van het rolletje. Rol de courgette op en prik voor de stevigheid een state prikker door de courgette.

Als alternatief kan je ook kipfilet gebruiken ipv de ham. Vervang de ricotta dan voor roomkaas en besprenkel deze met bieslook.