Malse kippendijen met cajunkruiden

Malse kippendijen met cajunkruiden & koolsalade

Ga aan de slag met de Louisiana Cajun Rub van Not Just BBQ en maak heerlijk malse kippendijen op de grill of barbecue. Door de kippendijen af te lakken met de Sweet & Spicy BBQ Marinade & Saus krijgen ze een heerlijk ‘sweet ’n sticky’ buitenlaagje en blijft het vlees mals en sappig. Maak het gerecht af met een frisse koolsalade voor een complete maaltijd.

 Ingrediënten:

8 kippendijen

200g wortels, julienne

200g witte en rode kool, in dunne plakjes

1 rijpe mango, julienne

1 rode ui, dunne plakjes

Dit gerecht maak je met onderstaande producten verkrijgbaar in onze shop:

Louisiana Cajun Rub

Sweet & Spicy BBQ Marinade & Sauce

Mango Chili Sauce

Grillmethode:

Direct

190-210°C

Deksel dicht of gesloten

Optioneel:

Plaats een tray Spicy Smoking Wood tussen de kooltjes voor extra aroma! Volg de instructies op de verpakking.

Bereidingswijze:

Strooi de ‘Louisiana Cajun’ rub royaal over de kippendijen.

Leg de kippendijen direct op de hete grill voor 15-20 minuten en keer ze regelmatig om tot ze een kerntemperatuur hebben bereikt van 85°C.

Doe ondertussen de gesneden groenten en mango in een grote kom en meng met 3-5 eetlepels ‘Mango Chili sauce’.

Smeer zodra ze klaar zijnde kippendijen in met een paar eetlepels ‘Sweet & Spicy’ barbecuesaus en laat ze nog een extra minuut op de grill liggen om te karameliseren.

Serveer de kippendijen met de koolsalade en geniet!